Nieuws

Gepost op 17 February 2020
1,705

Man verzwijgt fysio-behandeling, raakt verzekering kwijt!Mocht je nou denken dat je helemaal goed verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid, kijk alles nog even goed na, vooral als je wel eens bij de fysiotherapeut bent geweest. Een man die bij Aegon verzekerd was werd arbeidsongeschikt en wilde aanspraak maken op zijn verzekering. Hij is door rugklachten uitgevallen. Hij werkte als cafetariahouder, een beroep dat als ’rugbelastend’ wordt beschouwd.

Fysiotherapeut

Alleen had hij bij zijn aanvraag niet vermeld dat hij bij de fysiotherapeut was geweest voor de behandeling van rugklachten. Hij is zeven keer geweest en heeft een aantal spierversterkende oefeningen meegekregen.

Dit was meer dan 2,5 jaar voordat hij de aanvraag bij Aegon invulde. De man is er tijdens zijn aanvraag mogelijk ook niet specifiek over uitgevraagd door de medisch adviseur van de verzekeraar, staat in de uitspraak van het Kifid.

Hulpverlener

Toch had hij volgens het contract moeten vermelden dat hij eerder bij een hulpverlener was geweest voor klachten. Volgens een beoordeling door een commissie mocht Aegon de man de arbeidsongeschiktheidsuitkering dan ook weigeren.