Ook uw hypotheek kan een feest zijn !
Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen

Alles over het regelen van jouw hypotheek

Rentes veranderen vaak. wij vergelijken de actuele laagste rentes,maar vergeten ook de voorwaarden niet. dat is wel zo belangrijk als je voordelig & verstandig wilt lenen!

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Je hebt een hypotheek nodig als je een huis hebt gekocht of wilt gaan kopen. Maar ook als je een hypotheek wilt oversluiten of als de rentevast periode van jouw hypotheek afloopt is dat een reden om aan de slag te gaan met je hypotheek. Maar waar vind je de best passende hypotheek met de laagste hypotheekrente, goede voorwaarden & een goede service tijdens de looptijd?

Snoek & Schepman helpt je graag op weg met het vinden van de best bij jou passende hypotheek.

Bij ons kan je de laagste rentes en beste voorwaarden opvragen. Ook de mening van andere mensen die jou voor zijn gegaan kunnen je helpen in je zoektocht naar de beste Hypotheek en hypotheekadviseur, ga hier voor naar: www.advieskeuze.nl

erkendhypotheekadviseur2advieskeuze2

Waardering
Stappenplan
NHG
Starters
Ons stappenplan voor hypotheekadvies Wat doen wij voor jou? Het afsluiten van een hypotheek kost tijd en vraagt de nodige deskundigheid. Wij begeleiden jou tijdens het gehele proces. Hieronder beschrijven we alle stappen die nodig zijn om de best passende hypotheek te vinden en voor jou af te sluiten.

1. Ori√ęntatie
 • Om te beginnen, kun je¬†zelf het vrijblijvende kennismakingsgesprek inplannen. Deze is geheel vrijblijvend.
 • Jij vertelt ons over jouw persoonlijke situatie en jouw wensen.
 • Daarna vertellen wij jou wat je van ons kan en mag verwachten.
 • We geven jou direct inzicht in de kosten.
Ben je er over uit dat wij de hypotheekbemiddeling voor jou gaan doen, dan maken we samen duidelijke afspraken over wat wij voor jou gaan doen, hoeveel tijd we hiervoor nodig denken te hebben en hoeveel dat kost. Hiervan ontvang je een opdrachtbevestiging. Na jouw akkoord gaan we aan de slag.

2. Inventarisatie en analyse
 • We maken een inventarisatie en analyse van jouw huidige & toekomstigefinanci√ęle situatie.
 • We stellen een Persoonlijk Klantprofiel op met daarin jouw wensenen toekomstplannen.
 • We stellen een maximaal hypotheekbedrag vast.

3. Advies
 • We stellen een financieel advies op met het Persoonlijk Klantprofiel als basis.
 • We vergelijken hypotheken, rentetarieven en voorwaarden.
 • We maken een selectie van een aantal passende hypotheken.
 • Met jou bespreken we per hypotheek de voor- en nadelen.

4. Bemiddeling
 • We vragen de hypotheek en eventuele verzekeringen aan.
 • We verzorgen het papier- en regelwerk.
 • We begeleiden de formele afsluiting van de hypotheek.
 • Na jouw akkoord: definitief afsluiten van de hypotheek.

5. Na het afsluiten
 • Als je dat wilt, kunnen we een oogje in het zeil houden.
 • We geven een seintje als er aanpassingen nodig zijn.
 • We geven een seintje als je ergens kunt besparen.
 • Zo kan ook jouw hypotheek een feestje zijn!

NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE (NHG)

Een huis kopen met extra zekerheid. Een van de belangrijkste hypotheekregelingen is de Nationale Hypotheek Garantie of kortweg NHG. Veel huizenkopers kiezen voor een NHG-hypotheek omdat het zekerheid biedt aan zowel de koper als de bank. Wij kunnen jou exact vertellen wat Nationale hypotheek Garantie inhoudt. Daarnaast kunnen wij jouw maximale NHG hypotheek berekenen en laten zien welke voordelen dat geeft.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste pluspunten van NHG.

 • Verantwoord lenen:¬†de hypotheek voldoet aan de normen die het Nibud stelt voor verantwoord lenen. Je leent dus niet ‚Äúbovenmatig‚ÄĚ.
 • Goedkopere rente:¬†doordat de bank zeker weet dat je in principe elke maand je woonlasten kunt betalen, krijg je in ruil daarvoor rentekorting. Gemiddeld ligt de hypotheekrente met NHG 0,8% lager dan bij een hypotheek zonder NHG.
 • Meefinancieren bijkomende kosten:¬†een groot deel van de bijkomende kosten meefinancieren, zoals advies-, notaris- en taxatiekosten.
 • Besparen op energie:¬†je kunt energiebesparende voorzieningen meefinancieren. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een HR-ketel, dakisolatie en spouwmuurisolatie.

Natuurlijk kunnen wij je meer vertellen over de voordelen en hoe jij in aanmerking kunt komen voor een hypotheek met NHG. Of lees alvast meer over de¬†voorwaarden. Financieel vangnet Naast de voordelen die de NHG je biedt, kun je de¬†NHG¬†regeling ook zien als een soort vangnet. Wanneer je onverhoopt de woonlasten niet meer kunt betalen, dan denkt NHG met je mee bij het vinden van een oplossing. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, scheiding of overlijden. Samen met de geldverstrekker wordt gekeken of er een manier is om de woonlasten weer betaalbaar te maken. Is er uiteindelijk geen andere optie dan gedwongen verkoop? Dan kan NHG de restschuld in bepaalde situaties kwijtschelden. Voorwaarden NHG Het afsluiten van een hypotheek met NHG is wel gebonden aan een aantal voorwaarden. Er is bijvoorbeeld een NHG-grens: jouw nieuwe woning mag niet duurder zijn dan een bepaald bedrag ( 2015 : ‚ā¨ 245.000 ). Verder heb je een NWWI gevalideerd taxatierapport nodig, wordt er gekeken of je geen andere schulden ( DK , PL ) open hebt staan en de woning moet jouw hoofdverblijf zijn. Aan het afsluiten van de NHG zijn kosten verbonden. Jouw mogelijkheden met NHG Natuurlijk kunnen wij jou precies vertellen hoe het zit en berekenen wij hoe hoog jouw maximale hypotheek met NHG is. Maak nu een afspraak en ontdek de mogelijkheden die jij hebt met de Nationale Hypotheek Garantie.

REGELINGEN VOOR STARTERS

Vergeet niet, als je je eerste huis koopt, om na te gaan of je gebruik kunt maken van één of meerdere aankoopregelingen, zoals de Starters Renteregeling of Starterslening. Met zo’n regeling kunnen starters op een verantwoorde manier meer lenen of goedkoper lenen. Zo wordt kopen ineens wel mogelijk of kun je wellicht kiezen voor een huis dat nét iets groter is, of een die nog dichter bij het centrum ligt.

Landelijke, regionale en lokale regelingen
De belangrijkste regeling is de Nationale Hypotheek Garantie. Daarnaast zijn er ook veel regionale en lokale initiatieven, bijvoorbeeld in samenwerking met een woningscorporatie. De Hypotheekshop-adviseur weet precies welke regelingen er bij jou in de buurt aangeboden worden. Natuurlijk kan hij jou vertellen of jij in aanmerking komt voor zo’n hypotheekregeling, hoe je er gebruik van kunt maken en vervolgens berekenen wat jouw maximale hypotheek is.

Een aantal belangrijke hypotheekregelingen zijn:

Starters Renteregeling
Zoals de naam al zegt, deze regeling is specifiek bedoeld voor starters. Het doel is om de stap naar een eerste eigen woning financieel gezien kleiner te maken. In 2010 werd deze koopregeling uitgeroepen tot Product van het jaar en wordt door een aantal woningcorporaties aangeboden.

Voordelen
 • Je bent 100% eigenaar van de woning.
 • Je hebt tot 20% extra budget, waardoor je een woning kunt kopen die voorheen niet bereikbaar was.
 • Maandelijkse hypotheeklast is tot 20% lager dan bij een vergelijkbare hypotheek.
 • Je sluit altijd een hypotheek af met de zekerheid van¬†Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
 • Terugbetaling van de voorschotten is bijna helemaal aftrekbaar van de belasting.
 • Is jouw woning bij verkoop niet in waarde toegenomen? Dan hoef je de voorschotten en rentevergoeding niet terug te betalen.

Hoe werkt het?
De woningcorporatie betaalt 20% van de maandelijkse hypotheekrente voor jou. Dit noemen zij ‚Äėvoorschotten‚Äô en hiermee zijn jouw maandelijkse lasten dus 20% lager. Deze voorschotten zijn een lening. Op het moment dat je de woning verkoopt, of na dertig jaar, dien je de voorgeschoten hypotheekrente terug te betalen. Maar alleen als jouw woning meer waard geworden is. Woningcorporaties kunnen zelf ook aanvullende voorwaarden stellen. Jouw Hypotheekshop-adviseur vertelt je meer. Starterslening De Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat je kunt lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Een Starterslening verhoogt dus de maximaal mogelijke lening met NHG, waardoor je toch een eerste woning kunt kopen.

Voorwaarden
 • Je betaalt de eerste drie jaar geen rente/aflossing
 • Je hebt een hypotheek nodig met¬†Nationale Hypotheek Garantie (NHG), een rentevaste periode van minimaal 15 jaar en met een maximale hypotheeklooptijd van 30 jaar.
 • De regeling wordt uitgevoerd via de gemeente of woningbouwvereniging en de SVn (Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten)
 • De gemeente bepaalt de hoogte van de starterslening

Toekenning is onder andere afhankelijk van hoogte inkomen en prijs woning Niet alle gemeenten doen mee aan deze regeling, informeer bij ons of jouw gemeente deze regeling voert. Wij kunnen jou ook helpen bij de aanvraag.

Koopgarant
Als je gebruik maakt van Koopgarant, krijg je korting op de marktwaarde van de woning. Dus ook als jouw inkomen wat lager is, kun je een huis kopen. Daarnaast heb je een terugkoopregeling, waardoor de woning altijd weer bij de oorspronkelijke eigenaar terug keert, dit is vaak een woningcorporatie of beleggingsinstelling. Zolang je er woont ben je echter voor 100% eigenaar van de woning. De Koopgarant-regeling wordt zowel toegepast bij nieuwbouwwoningen als bij verkoop van voormalige huurwoningen.

Vrijblijvende kennismaking
Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij vertellen je hoe je voor deze en andere hypotheekregelingen in aanmerking komt en we geven jou onafhankelijk hypotheekadvies op maat.
Particuliere
verzekeringen